Aktuelt fra Vertikal Helse

Slik holder du deg frisk i julen

Desember er høysesong for virussykdommer som influensa og omgangssyke. Heldigvis finnes det forholdsregler som øker sjansene for å holde seg frisk

Les mer »

Årets julegave går til SOS-barnebyer

– For mange barn er det eneste juleønsket å få møte mamma og pappa igjen, sier Elisabeth Rytterager, rådgiver i SOS-Barnebyer. 

Les mer »

Alkovett i julen – Hvor mange glass tåler barnet ditt?

Desember er den måneden det omsettes mest alkohol i Norge. For mange barn betyr det at juletiden også har en vond og vanskelig side

Les mer »

Fristende alkoholfritt til julematen

Hvordan kan du som vert tilby fristende alternativer til de som ikke drikker alkohol? Med disse tipsene er du langt på vei med å imponere julegjestene.

Les mer »

Når jula er noe du gruer deg til

En av fem nordmenn sier de har opplevd ensomhet og opplevelsen av det å føle seg utenfor i det som skal være årets fineste uke. Hvorfor er det slik, og hva kan vi gjøre?  

Les mer »

Juleskadene du bør være obs på

Ti år som rådgiver på Helsetelefonen har gitt Sonja Magnerud et godt innblikk i hvilke skader som oppstår når. Hun vet akkurat hva vi bør være oppmerksomme på i julestria.

Les mer »

Ikke bruk høye hæler når du lager smultringer

Desember er høytid for glede, gavmildhet og gode smaker. Men det er også tiden for stress som kan føre til små  og store katastrofer. Er du forberedt?

Les mer »