Derfor har jeg helseforsikring

Jeg har ikke råd til å gamble med helsa mi

Lars Eikanger hadde store hodesmerter om bord i fly, og favoritthobbyen dykking ble umulig. Takket være sin private helseforsikring er han nyoperert og planlegger dykkerdrømmen i Karibia.

alt

- Det gjorde skikkelig vondt. Jeg fikk et voldsomt trykk hodet, og slet med å utlikne trykket i ørene. Helsa mi er viktig for meg, og jeg har ikke råd til å ikke funke. Derfor har jeg helseforsikring, forteller en nyoperert Lars Eikanger.

 

Eikanger er en bauta i norsk radio, og har en stemme alle har et forhold til. Han startet Radio 1 allerede på 80-tallet, og har vært en del av eteren siden. Han er selvstendig næringsdrivende og hovedforsørger i familien. Han har faktisk ikke råd til å være syk og borte fra jobb.

Helseforsikring – et forbilde for det offentlige

- Fra jeg kontaktet legen og sendte papirene til Vertikal Helse, gikk det bare «schmækk schmækk» - og samtidig så profesjonelt og ryddig, forteller Lars Eikanger.

 

Vonde bihuler, tetthet og problemer med trykkutlikning er blitt en folkesykdom. Mange tror de er allergiske. Ofte er problemet skjev neseskillevegg.

 

For Lars Eikanger ble problemene vanskelige å leve med.

 

Ved det offentlige sykehuset han sokner til, er det 30 uker ventetid på utredning, 24 uker ventetid på dagbehandling eller innleggelse.

Eikanger ble henvist, utredet og behandlet ved et privat sykehus i Oslo i løpet av 10 dager.

 

- Å ha helseforsikring er en opplevelse av hvordan helsevesenet burde virke. Det var effektivt, og samtidig svært grundig. Legene gikk ikke etter første og beste konklusjon. Jeg var hos tre spesialister som vurderte situasjonen. Resultatet ble en operasjon via øret – og ikke nesa slik de først trodde, forteller Eikanger som nå er operert og tilbake i full jobb med daglige radiosendinger i Radio Norge.

Litt som å bli oppgradert til business class!

Eikanger forteller at det som imponerte ham mest var at det han ønsket skulle skje, faktisk skjedde. Hans personlige rådgiver hos Vertikal Helse fulgte ham opp før utredningen og hele veien gjennom prosessen til han var ferdig behandlet. Han er overbevist om at han også kan ta kontakt igjen dersom problemene skulle vende tilbake.

 

- Det føles litt som å bli oppgradert til business class på flyet når du ikke forventer det. Det er litt hyggeligere, og de du møter ser deg litt dypere inn i øya. Det er en følelse av å bli prioritert. Og det kjennes faktisk veldig godt, forteller Lars Eikanger.

 

Helseforsikring er god samfunnsøkonomi

- Jeg mener virkelig at det er bra for Norge at folk blir effektivt behandlet og kommer raskt tilbake i drift. Jeg kan faktisk ikke fatte og begripe at ikke alle har helseforsikring, sier Eikanger.

Han har både gode og veldig dårlige opplevelser fra det offentlige helsevesenet, men det kunne ikke falle ham inn å stole utelukkende på det offentlige systemet.

- Det er jo når hverdagen blir kritisk på en eller annen måte, at du virkelig trenger fullt fokus, tett oppfølging og følelsen av å bli ivaretatt. Og da stoler jeg ikke på papirmølla, sier Lars Eikanger.

 

Nettopp derfor har han også sørget for helseforsikring til kona.

- Helseforsikring er en trygghet det er mulig å kjøpe seg. Og det er noe jeg er villig til å betale for, sier Eikanger og ser frem til tidenes dykkerferie til Karibia.

 

 

Helseforsikring


 

Unngå ventetid med Vertikal Helseforsikring

10 Dager

617 /kr pr. mnd

Garantert behandling/operasjon innen 10 virkedager

20 Dager

426 /kr pr. mnd

Garantert behandling/operasjon innen 20 virkedager