Nå kommer legen hjem til deg

Nå kommer legen hjem til deg

Med Hjemmelegene er du et par tastetrykk unna en fullverdig legekonsultasjon – uten at du må forlate huset.

 

alt

 

- Hvorfor er det sånn at når du blir syk, forventes det at du selv må forlate huset og stavre deg til en lege, spør Nicolai Skarsgård, daglig leder i hjemmelegene.no, og kommer selv med fasiten:

 

- Slik skal det selvsagt ikke være. Før i tiden var det helt vanlig at legen kom hjem til deg, men i dag skjer det nesten aldri. Du kan si at vi re-introduserer det gode, gamle hjemmebesøket, ved hjelp av ny teknologi, sier han.

Vertikal Helse samarbeider med Hjemmelegene – foreløpig tilbyr vi dette til bedriftskunder, her kjøper du tilleggsforsikring som sikrer hjemmebesøk av lege

Fullverdig legekonsultasjon i hjemmet, når du vil

- Som pasient kan du gå inn på hjemmelegene.no, bestille en time og få en lege hjem til deg på dagen, kvelden eller i helgen. Hjemmelegene  kan sy og lime sår, bandasjere, måle CRP og blodtrykk, skrive ut henvisninger og resepter – ja, stort sett alt du ellers besøker legen for, sier Skarsgård.

 

Legene som jobber deltid med Hjemmelegene jobber til vanlig på sykehus, som fastleger eller på legevakt.

 

Hjemmelegene mottok 150 søknader fra leger siste året.  De 25 legene de endte opp med å ansette er nøye utvalgte og selvsagt veldig dyktige faglig. Samtidig var sosiale ferdigheter noe vi la stor vekt på. Det er enda viktigere ved hjemmebesøk enn på et legekontor, forklarer han.

Flere tusen fornøyde pasienter

Siden oppstarten i 2017 har det bare gått én vei, og Hjemmelegene har allerede vært på et par tusen besøk. Tilbakemeldingene fra pasientene tyder på at tilbudet har vært etterlengtet. Ifølge Skarsgård gjelder det spesielt tre pasientgrupper:

 

  • Barn og barnefamilier som har «høy dørterskel»
  • Voksne som vil treffe legen hjemme eller på jobben, på et tidspunkt som passer
  • Eldre og andre med kroniske lidelser, spesielt om de har litt reisevei til fastlegen

 

- Tilbakemeldingene fra samtlige pasientgrupper går på at de sparer mye tid, det er lettere å planlegge hverdagen, og de slapper mer av i sitt eget hjem enn de gjør på et legekontor, sier Skarsgård.

 

Fikk time med en gang, og en veldig hyggelig lege kom. Deilig å slippe å dra på legevakten med syke barn. – Yvonne Henriksen

 

Enkelt å bestille. Helt fantastisk service. Anbefaler på det varmeste! – Camilla Renate Langdalen

 

alt

Helseforsikringen leveres i samarbeid med If 

 

 

Relaterte
saker

shutterstock_KRY_667x350.jpg

KRY – Legebesøk uten reisetid og venterom

Sommerferie – iskremidyll, lekende barn, lange kvelder og lukten av saltvann. Men så brister plutselig idyllen. Barnelatteren snur til gråt i løpet av et kjapt insektbitt eller en lei ørebetennelse, hva...


Les mer »
Helsetelefonen_2019_lowres.jpg

Døgnåpen helsetelefon

Med Helsetelefonen kan du komme i kontakt med en sykepleier til alle døgnets tider.


Les mer »