Helsemagasinet

I vårt helsemagasin kan du lese artikler om helseforsikringen i bruk, informasjon om våre tjenester, og gode råd om hvordan du kan forebygge sykdom og skader.

Du kan også melde deg på vårt nyhetsbrev, om du ønsker få tilsendt slike artikler tre til fire ganger i året. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev
 1. Bygg psykisk robusthet med psykologen i lomma

  5000 av Ifs helseforsikringskunder har lastet ned appen Overvinne, og har et verktøy for å bygge psykisk robusthet med seg i lomma. Med innhold som tilsvarer et behandlingsløp på 14 psykologtimer, er det et verktøy som kan hjelpe med ca 80 prosent av de psykiske utfordringene du kan møte i livet.  

  21.12.2023
 2. Psykologens tips til deg som føler deg ensom i jula

  Over én million nordmenn bor alene. Mens noen av de feirer jul med venner og familie, er det andre som frivillig, eller ufrivillig, er alene. Noen kan føle på ensomhet av å være alene i jula, men Vertikal Helses psykolog har flere tips til ting du kan gjøre selv for å ha det bedre.

  21.12.2023
  kvinne sitter i sofaen med PC på fanget og fyr i peisen i jula
 3. Den moderne jakten på nyresteinen

  Nyrestein kan være ekstremt smertefullt, og rammer flere menn enn kvinner. I år har Vertikal Helse sendt flere pasienter med nyrestein til Kristina Klinikken i Horten. Små forhold og toppmoderne utstyr gir de beste forutsetningene for vellykket steinknusing, og en smertefri tilværelse.

  21.12.2023
  man lying on the sofa
 4. Hvorfor gjør vi ikke det vi vet vi bør gjøre?

  Det mangler ikke på faglige (og mindre faglige) råd for å forebygge sykdom og forbedre helsen. Hvorfor er det så vanskelig å følge disse rådene, når vi alle vet at det er tilsynelatende enkle grep som skal til? Svaret ligger i hjernen!

  09.10.2023
  Panel diskuterer på Arendalsuka med publikum i bakgrunn
 5. Knekk & kna - men hvem gjør hva?

  Du har vondt i ryggen, og får anbefalt fysioterapi. Men så har du en venn som iherdig anbefaler deg sin naprapat, og en kollega påstår at kiropraktoren hans er rene mirakelmannen. Hva gjør du?

  09.10.2023