Årets julegave går til SOS-barnebyer

Årets julegave går til SOS-barnebyer

alt

– For mange barn er det eneste juleønsket å få møte mamma og pappa igjen, sier Elisabeth Rytterager, rådgiver i SOS-Barnebyer. 

Organisasjonen fokuserer denne julen på å oppfylle ønsker som ikke har noe å gjøre på et barns ønskeliste. – Vi vil hjelpe barna som mangler kanskje det aller viktigste, nemlig trygghet, sier Rytterager, som jobber med næringsliv og samfunnsansvar. – Vi vet at krig og katastrofer rammer barna hardest.

 

Akkurat nå befinner tusenvis av barn seg i en utrygg tilværelse, enten som følge av naturkatastrofer, krig eller forfølgelse. – Vi er takknemlige for alle som ønsker å støtte dette hjelpearbeidet. Gavene er uvurderlige bidrag til vårt arbeid med å gi omsorg og trygghet til dem som trenger det aller mest i verden. 

 

Ønskene som ikke burde finnes

Denne julen har altså Vertikal Helse valgt å bidra til SOS-barnebyer sitt arbeid med å oppfylle ønskene som egentlig ikke burde finnes:

 

alt

Ønsket om å få gå på skole, om å kunne sove trygt om natten, og å forenes med sin mor og far burde ikke stå på noen barns ønskeliste.

 

De fleste barn i Norge går heldigvis julen i møte med glede og forventninger. – Nettopp derfor varmer det å se at givergleden blant nordmenn er stor, sier Rytterager. – Solidaritet og omtanke for andre står tradisjonelt veldig sterkt hos oss, samtidig som vi koser oss sammen med familie og venner i julen. Likevel kan tryggheten de fleste av oss opplever gjøre det vanskelig å forestille oss hvor tøft enkelte har det.

 

Hva går støtten til?

Alle inntektene går til SOS-barnebyers nødhjelpsarbeid, som er øremerket barn som er rammet av krig og katastrofer. – Nå er vi særlig opptatt av å hjelpe barna som er rammet av jordskjelvet i Indonesia, krisen i Colombia, samt Rohingyane på flukt. Barn som lever alene i Europa får også omsorg og hjelp av SOS-barnebyer. ​
 

Slik oppfyller vi sammen ønskene som ikke burde finnes:
 

  • Etablerer trygghetssoner der barn kan være barn
  • Gjenforener barn med familien sin
  • Sørger for et nytt hjem til barn som er alene
  • Hjelper barn med å bearbeide traumer
  • Får barn bort fra gaten og tilbake på skolen
  • Gir livsviktig medisinsk hjelp
  • Forsyner tusenvis av familier med mat og ernæring

 

Vi er gode til å gi

– Nå som det går mot jul, opplever vi i SOS-barnebyer at givergleden og omtanken for medmennesker kommer tydelig til syne, sier Elisabeth Rytterager – Vi ser også at bedrifter gjerne velger å gi til et formål som har relevans for kjernevirksomheten deres. 

 

– Vi opplever at flere virksomheter innen omsorg og helse lander på oss når de skal velge et godt formål å engasjere seg i, sier Rytterager, som avslutter med å takke Vertikal Helse og alle andre som vi bidra til å gi verdens barn en trygg og kjærlighetsfull barndom.

 

Her finner du mer om SOS-barnebyers siste kampanje>>>